dimarts, 4 de novembre del 2014

Crònica d'un projecte fet realitat, la desembocadura del Torrent d'en Pedro

Tot va començar divendres 31 d'octubre, un grup d'amics ens disposaven a dur a terme el projecte de revegetació del Torrent d'en Pedro. S'havien de col·locar uns 100 metres de rotllos de fibra de coco vegetada amb espècies d'ambients aquàtics salobres, feina dura i costosa, s'havien de clavar moltes estaques, cavar rases, cosir i deixar tot ben lligat... Tot i la feinada i les dificultats tècniques del procés, l'ambient era agradable i positiu i la feina avançava perquè sabíem que allò tenia un sentit no només ecològic, sinó també social, érem nosaltres, la societat civil, qui de manera voluntària, estava duent a terme un projecte petit però molt important de cara a l'educació ambiental.

El dissabte dia 1 de novembre van arribar molts més voluntaris, molts no ens coneixíem de res però la coordinació va ser perfecta, alguns fèiem forats per ficar estaques, altres plantaven tamarius i joncs, altres lligaven amb corda els rotllos de fibra vegetada, petits i grans, homes i dones ens vam unir per concloure l'execució del projecte.

Aquest dimarts dia 4 de novembre ha plogut de valent, alguns teníem dubtes sobre si resistiria o no la plantació i els resultats han estat positius, la fibra ha resistit perfectament el temporal, ara només cal esperar i veure créixer les plantes. I quan vulgueu veure en primera persona com s'alimenten els corriols camanegres (Charadrius alexandrinus), com pesca el blauet (Alcedo atthis) o com agafen fang les orenetes (Hirundo rustica) per fer el niu, aneu al Torrent d'en Pedro que, tot i la seva mala fama entre alguns veïns, és un petit espai ple de vida que només necessita una mica de respecte per part nostra.

Sapigueu que això no s'acaba aquí continuarem actuant, tenim al cap molts projectes d'educació ambiental i de conservació del nostre medi, només cal posar- los en marxa!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada